ainakin hetkeksi. ;) Blogin päivittäminen meinaa jäädä. Syystä että, ei ole aikaa eikä intoa naputella julkaisukelpoisia harkka-analyyseja. Tässä nopeasti jotain.
        
Keväällä on ollut useita antoisia viikonloppukursseja, muun muassa Satu Vertainen-Aaltosen Koirien käytösongelmat -kurssi ja Minna Pättikankaan pk-tottis. Sadun kurssin innoittamana ilmoitin Pääskyt kesäkuussa alkavalle rauhoittumiskurssille. Pääsky osaa rauhoittua, mutta saan varmasti kurssilta uutta ideaa jatkoa ajatellen. Toivon, että saan Sadulta neuvoja Pääskyn miesepävarmuuteen (saattaa joskus haukkua miehille). Voisin kuvitella, että Sadun käyttämä luopumismetodi toimisi edellä mainitun ongelman suhteen hyvin. Kurssi kiinnostaa minua myös "ammatillisessa" mielessä, koska kierroksilla käyvien koirien rähinöiden ratkominen nyt vaan on minun juttuni. ;)  
        
Minnan pk-tottiskurssilla opettelin pitämään palkkakäteni oikeassa paikassa, kävelemään suoraan ja palkkaamaan Pääskyt oikein. :D Myös seuraamista ja noutoa katsottiin. Leikittämistapani käytiin perusteellisesti läpi. En ole osannut tehdä Pääskylle rauhaa leikin lopuksi vaan leikki on jäänyt ikäänkuin kesken. Rauhavaiheen harkkaamisella olen saanut Pääskylle noutokapulan pitoonkin jämäkkyyttä ja rauhallisuutta. Kätevää! Minnalle kiitokset loistavasta koutsauksesta!

        

Viikkotreeneissä on käyty läpi uusia TOKO-liikkeitä ja kertailtu vanhoja. Seuraaminen on paljon parempaa nyt. Tunnarissa on edistytty, mutta isompaa häiriötä Pääsky ei vielä tunnarin yhteydessä kestä. Laitoin ilmon menemään oman seuran huhtikuun TOKO-kokeeseen. Emme ehkä saa VOIn liikkeitä täysin valmiiksi siihen mennessä, mutta on kuitenkin hyvä olla joku selkeä päivämäärätavoite. Muuten en saa harkattua suunnitelmallisesti. Jos liikkeet levahtavat pahasti ennen huhtikuun koetta, valkkaan sopivan VOI-kokeen ensi kesäksi. 

      
BH-koe olisi mukavaa saada pois alta keväällä tai viimeistään kesällä. Tottiskaaviosta suoriudumme varmasti eikä paikkis tuota ongelmia, mutta miehille haukkumiset saattavat vaikuttaa kokeeseen (miestuomari, henkilöryhmässä olevat miehet jne.). Ajattelin, että lähdemme kuitenkin kokeilemaan BH-koetta, jos mahdumme mukaan johonkin Oulun alueen kokeista. 
    
Uskon, että saan Pääskyn "miespöhinät" ratkottua tavalla tai toisella. Pääsky on kuitenkin tätä ongelmaa lukuunottamatta tolkku tapaus. Se osaa terävyydestään huolimatta keskittyä ja rauhoittua (sic!). Se suhtautuu muihin koiriin avoimesti ja ystävällisesti. Harkoissa Päp ei juurikaan välitä muista koirista, ei edes haukkuvista tai rähjäävistä tapauksista. Pääsky on myös taistelutahtoinen ja se kantaa Pääskyn tapauksessa pitkälle. Se on hassua, että hakumetsässä miespuoliset maalimiehet ovat yleensä Pääskyn lemppareita, varsinkin jos he alkavat repiä lelua Pääskyn kanssa. Muissa tilanteissa Pääsky saattaa ajoittain haukkua miehille. 
     
Huhtikuussa alkaa Katja Sulkalan vetämä BH-kurssi. Se tulee sopivaan saumaan. Päästään kertailemaan tottiskaaviota, harkkaamaan henkilöryhmää yms. :) Ja koska BH:n jälkeen on rally-ryhmä, ilmoitin Poppaset ja Hipat sinne. Saavatpahan nekin aktivointia ohjatussa ryhmässä. Kotona Hip ja Pop ovat toimineet Pääskyn uutterina häirikköinä. :D H & P makaavat Pääskyn kanssa intopiukassa jopa paikallaolorivissä. Hippakin näyttää oikein nauttivan paikkisharkoista. TOKO-koeuramme aikana näin ei todellakaan ollut. ;)
   
Kesäkuussa alkaa Katjan hakukurssi, joka jatkuu heinäkuun lomatauon jälkeen elokuussa. Myös hakukurssia odotan innolla, enkä vähiten sen takia, että sinne tulee harkkakaverin ihanaakin ihanampi bortsupentu. <3 t. nimimerkki "Tahtoo pikku pentusen maalimieheksi" 
     
Kesäkuun lopussa on belgierkkari Seinäjoella (sopivasti Provinssi-viikonloppuna!). Sinne ollaan menossa. Kevään ohjelmassa on siis myös nätoa. 
   

Loppukaneetti: Harkat jatkuu, kokeet lähestyvät uhkaavasti - ja blogi päivittyy, jos päivittyy. ;)