Eilen VOIvoteltiin Pääskyn kanssa. Ykköstulokseen pisteet eivät ihan riittäneet (249, 5), mutta tavoitteena olikin saada tehtyä hyvä kokonaisuus. Toki ykköstulos olisi ollut hyvä bonus. ;) Kokonaisuus oli parempi kuin uskalsin toivoa ja Pääskyn vire oli koko kokeen ajan erinomainen: Ei kiihtynyt liikaa, teki iloisesti ja vauhdikkaasti töitä. Ihan niinkuin ois harkoissa oltu eikä kokeessa. Monet kuukausi sitten levillään/alkutekijöissä olleet liikkeet onnistuivat kokeessa. 
    
Tunnistusnoudosta 6,5 p. Pääsky nosti oman, tiputti, tarkisti viereisen ja toi oman. Klassinen virhe "tunnarikokemattomalle" koiralle. Ekat liikkeenomaiset tunnarit tehtiin kuukausi sitten, joten tunnarin onnistuminen kokeessa tuntui hienolta. Kapulaa palauttaessaan Pääsky rouskutteli ja pyöritteli kapulaa. Tätä pitää harkata erikseen kesän aikana. 
    
Ruutu muuten ok, mutta juuri ruudun eteen heijastui pieni valoläikkä, ja se mietitytti pikku belgiä. Sain korjattua Pääskyt ruutuun. Ruudusta 7 p. Häiriöharkkaa pitää myös tehdä jatkossa enemmän. Nyt emme ehtineet tämäntapaisia häiriöitä harkata. Luoksetulon merkkikartioista Pääsky ei sen sijaan näytä välittävän. Kartiot ovat olleet mukana ruudun alkeisharkoista lähtien, joten Pääsky ei ihmettele niitä. 
     
Ainut nollautunut liike oli yllättäen hyppynouto, joka on harkoissa ollut pomminvarma. Hyppynoutoa ennen oli metallinouto, joka levisi viikko ennen koetta. Kokeessa Pääsky toi metallin, mutta ilme oli sellainen, että "mami, minä EN pidä metallikapulasta". Luulen, että metallinoudon alavireisyys heijastui hyppynoutoon. Pääsky lähti hyppyyn normisti, mutta mietti sekunnin ennen kapulan suuhun ottamista. Näytti siltä, että Pääskyllä vähän ajatus karkasi tässä. Palkkasin kuitenkin kehuilla, vaikka Pääsky hypyn ohi tulikin. Tässä vaiheessa on pääasia, että kokeesta jää Pääskylle hyvä mieli, vaikka kaikki ei niin priimasti menisikään. :) 
      
Kokeen parhaat pisteet saatiin kaukokäskyistä, seuraamisesta, paikallaolosta ja liikkeestä istumisesta. Seuraaminen tuntuikin tosi hyvältä. Pääsky piti paikan hyvin. Peruutusaskeleet eivät minusta olleet kummoiset. 
    
Jos joku passeli koe osuu kesän aikana kohdalle, saatamme koklata VOIn uudestaan ennen sääntömuutosta. Nyt ollaan jokunen viikko TOKO-tauolla. Sen verran raskas rupeama maalis- ja huhtikuu ovat olleet.