Kuukausi sitten jaarittelin blogiin pitkät pätkät heinäkuun alun TOKO-kokeesta ja kesän maastoista. Yhtäkkiä jaarituksia ei enää löytynyt mistään ja en jaksanut aloittaa alusta. Nyt jotain juttua, jos vuodatus ei tee tenää...
     
    
Heinäkuun alun TOKO-koe meni odotettua paremmin. Tiesin, että Pääskyllä on liikkeet suurin piirtein kasassa, mutta ykköstulos tuntui siitä huolimatta kaukaiselta. Niin paljon voi mennä VOI- ja EVL-luokissa pieleen, jos liikkeet eivät ole täysin varmoja. 
       
Koeiltana satoi ja se toi omat haasteensa. Ennen paikallaoloa Pääsky ei ollut oma itsensä: Haisteli ja kuuhisteli kummallisesti. Kehään mentäessä Päp jumittui nuuskimaan tuomarin lahkeita ja tuomari kysyi ihmeissään, onko Pääsky sittenkin uros. :P Paikallaolosta 9 p., jotka olivat voitettuja pisteitä. 
      
Ennen yksilöliikkeitä haukutin, että sain Pääskyn normaalimpaan olotilaan. Liikkeet menivät hyvin. Ei mitään hohdokasta tekemistä, mutta tasaisen varmaa. Seuraamisessa Pääsky ensin haahuili ja sitten painoi. Kuitenkin 8,5 p. Luoksarin stopit eivät olleet kummoiset. Luoksarista 7 p., jotka olivat kokeemme huonoimmat pisteet. Stopit kuitenkin tehtiin yksillä käskyillä, joten olen tyytyväinen. Pitää koittaa saada luoksariin jotain järkeä: Seisomisstopin voisi opettaa uusiksi.   
       

Tunnari oli upea! Noudot jees. Kaukoissa Pääsky kesti kehän ulkopuolelta kuuluneet häiriöäänet. Ruudusta kymppi. Hyvä Pääsky! <3 
        
Tuloksena 281 p., sij. 1/4 - ja kirsut suunnataan EVL:aan. 8) Osa EVL:n liikkeistä on alkutekijöissä. Tavoitteena olisi päästä EVL:aan ensi keväänä/kevättalvena. 
    
    
Kesä on kulunut metsässä. Olemme hakuilleet ja viritelleet jäljestystä alulle. On tehty peltojälkeä sen mukaan miten peltoja on löytynyt. Pelto= koulujen pihanurmikot, sukulaisten ja naapurien nurmikoiden reunamat yms.  

   
Hakuun on tullut varmuutta. Vaikeissa maastoissa on menty kaistaleilla, että pistoihin on saatu suoruutta. Jäljellä Pääsky tietää jo mitä ollaan tekemässä. Ajaa pääasiassa syvällä nenällä ja ilmaisee kepit. Joskus keppien lähestyessä innostuu liikaa: Sutii ja kauhoo eteenpäin etujaloillaan ja saattaa ulvoa. :D Kiva kun on kivaa. ;) 
    
     
Syksyn harkkasysteemit ovat vielä auki, koska olen ollut ajoittain melko huonossa kunnossa. Niskani on ollut kipeänä. Tarkoituksena olisi saada niska mg-kuvattua, että tiedetään missä mennään. Harkkaamme niskani ja selkäperkeleeni ehdoilla. Olen ajatellut tokoilla syksyn kamujen kanssa ja itseohjautuvassa ryhmässä. Viikkoryhmään en luultavasti hae. Lisäksi osallistutaan viikonloppu- ja lyhytkursseille. Toivon, että pystyn kouluttamaan TOKO-ryhmää, ainakin osan kaudesta, jos en koko kautta. Niskavaivasta huolimatta ollaan harkkailtu ja olla öllötelty hyvillä mielin. 

   
  

Aloitimme juuri Koiraamossa neljän kerran rauhoittumiskurssin Pääskyn kanssa. Kurssi vaikuttaa meille sopivalta. Viikon päästä jatketaan Koirakoulu Kismassa hakukursseilua. Kesäkuussa käytiin kurssin ekalla jaksolla. Viikon päästä on myös Salme Mujusen TOKO-päivä ja saalisviettikurssi Oulun Seudun KAS:lla. Syyskuussa sitten Koiran huoltokurssille ja loppukuusta Juha Korrin kursseille. Monenlaista kivaa koiramenoa on tiedossa. :)