Tokoilemme tänä syksynä Pääskyn kanssa TOKOn kimpparyhmässä, joka harkkaa tiistaisin Kuivasjärvellä. Aktiivinen kimpparyhmä sopii meille. Saadaan liikkuroituja/häiriköityjä harkkoja ja aikaa jää myös omille sovelluksille. Olen niin hullu, että pidän Kuivasjärven vanhasta ja kylmästä maapohjahallista. Tilaa on ruhtinaallisesti ja maapohja pitää hyvin koiran tassujen alla.   

   

Koulutamme toisen belgistin, Hetan, kanssa torstaisin ALO- AVO-ryhmää. Alkukauden perusteella ryhmä vaikuttaa todella kivalta. Koulutan mielelläni motivoituneita koirakkoja. Siitäkin pidän, että ryhmässä on mukana useita minulle ennestään tuttuja koirakkoja. On helpompi kouluttaa, kun kaikki eivät ole vieraita. 

    
Muita syksyn kuvioita: Mukavia viikonloppukursseja on jo ollut elo- ja syyskuussa (Salme Mujusen saalisviettikurssi, Juha Korrin huippu hyvät tottiskurssi ja laumaviettisemma, Oili Huotarin TOKO Rovaniemellä) - ja kursseja on tulossa lisää loppuvuodesta, esimerkiksi Lentsun TOKO-viikonloppu. <3 Olen menossa parille kurssille (hyppytekniikka ja Nina Mannerin TOKO) kuunteluoppilaaksi. 
Saimme myös varattua Tarja Melakarilta yksäreitä. Tarjan ekasta yksäristäkin sain jo paljon irti. Odotamme Pääskyn kanssa innolla loppuja yksäritunteja. :)

   
Ilmoittauduin mukaan Opkyn tottisvuorolle, joka on lauantaisin OKK:n hallilla. Emme pääse vuorolle jokaisena lauantaina, mutta käydään silloin kun ehditään. 
        
Ensi vuoden tavoitteita en ole kovin tarkasti miettinyt, mutta jotain sentään. Talven aikana on tarkoitus saada pk-tottis kuosiin. Eniten tekemistä on noudoissa ja eteenmenossa. Muut liikkeet ovat kisavalmiita. Kevättalvella ja alkukesästä tarvitaan myös ampumisharkkaa. En ole huomannut Pääskyn reagoivan mihinkään isompiin ääniin. Lenkkeilemme usein ampumaradan lähellä eikä Pääsky sielläkään noteeraa paukahduksia. Siitä huolimatta pitää vielä totutella laukauksiin tottistreeneissä, ettei tulisi mitään ylläreitä. Esineruututreeniä on tarkoitus saada vielä tehtyä ennen lumien tuloa.  
      
TOKO-tavoitteita: Kisaaminen keväällä EVL:ssa, kun liikkeet saadaan kuosiin. Eniten harkattavaa: Merkinkiertonouto (opetan merkin kiertämisen kokonaan uudestaan ja uudella käskyllä), seuraamisen peruutusosuus, paikallaolo (enemmän häiriökäskytystä maahanmenoon yms.) ja ohjattu nouto. Luoksetulon pysäytykset ovat sujuneet viime viikkoina erittäin hyvin, mutta varmasti luoksariakin vielä pitää harkata. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että stopit aina säännöllisin väliajoin leviävät. ;)
     
Rauhoittumis-, keskittymis- ja kuunteluharjoituksia jatketaan Pääskyn kanssa edelleen. Tarkoituksena on keskittyä muutamiin isompiin häiriöihin ja alkaa työstää niihin reagoimista pois. Jännä nähdä, miten edistymme. Tuttujen kanssa tehdään myös ohitusharkkoja. Niistä on omalle laumallenikin hyötyä. 
        
Lopuksi vielä senioreiden kuulumisia. Hippa ja Poppanen ovat nyt voineet hyvin. Hipalla oli outo mahatauti (?), joka säikäytti, koska Hippa meni melko huonoon kuntoon. Onneksi H voi jo paljon paremmin. Verikokeen mukaan kaikki arvot ovat viiterajoissa, myös maksa-, munuais- ja haima-arvot. Poppaselle tehdään samanalainen tarkki ja jos kaikki on ok, jatkamme satunnaisilla kipulääkekuureilla ja uutena otetaan kokeiluun Cartrophen. Hipalle olenkin jo yhden Carto-kuurin pistänyt.

   

Olen onnellinen ja iloinen jokaikisestä hippas-poppaspäivästä. <3 Senioreiden kanssa on tarkoituksena käydä syksyllä viikottain uimassa, koska nekin ovat oman hauskuushetkensä ansainneet. Pääskylle pitää ainakin aluksi varata ikioma uintivuoro. ;) Jos homma ei mene kauheaksi sähläykseksi, varaan jatkossa kolmikolle yhteisen vuoron. Saattaa olla, että Lumikkikin lähtee meille uintiseuraksi.   


      

.